En låssmed på besök

Tjoho! Vi har en låssmed på besök i Lund som ska byta ut alla lås i fastigheten, trevligt med lite besök så här en onsdagsmorgon. Egentligen ser jag ingen anledning till att byta ut bara låsen på dörrarna, det hade varit mycket bättre att byta ut hela dörren istället. Jag bor på nedersta våning precis jämte porten och på ett sätt är det ganska den mest utsatta positionen i hela huset, samtidigt som det också är väldigt skönt. Nackdelarna är att jag hör varje gång någon går in och ut genom porten, vilket är ett riktigt störningsmoment på mornarna när jag har sovmorgon. På kvällen är det relativt lugnt med tanke på att jag är uppe ganska sent, då störs man inte av det så mycket. Det jag däremot kan störa mig mest på är mina grannar ovanför mig, jag vet inte om de går med skor inomhus eller om det är tio stycken som bor där. För det är väldigt mycket springande där uppe och jag känner verkligen hur mitt sovrum dunkar, det är inga större problem så sätt förutom att det kan vara relativt störande när man försöker koncentrera sig eller koppla av. Fördelen är att jag kan hoppa runt bäst jag vill eftersom att jag bor längst ner i huset och jag har bara en granne vägg i vägg så jag kan spela relativt hög musik också. På något sätt känns det lite tryggare med att det är en låssmed här som kommer byta ut våra lås. Jag tänker ofta att om det är någon dörr som en tjuv bryter upp så lär det vara min. Eftersom jag bor närmast porten så skulle det gå väldigt fort att ta sig in och sen ut, dock så är det också en ganska sårbar position för en tjuv med tanke på hur många som går in och ut genom den porten dagligen. Nej en låssmed blir nog bra, nästa steg är väl att ljudisolera taket. Det hade inte varit fel.