Längtar efter mat

Hallå där bloggen! Idag har det väldigt ändå blivit dags för ett litet besök på en restaurang och det är ju trots allt en ledighet som behöver firas in eller hur! Det är inte heller vilken dag som helst utan det är den sista arbetsdagen i april månad och nu börjar temperaturen komma även här uppe i Örnsköldsvik. Snart kan vi nog gå till en restaurang med uteservering, det har vi kunnat göra i maj tidigare år åtminstone. Jag hade en väldigt lätt lunch så jag är riktigt sugen på en fin bit mat nu, ska jag vara ärlig så har jag varit sugen på mat från någon restaurang ett riktigt bra tag. Även fast jag själv lagar god mat och har gedigna matlagningskunskaper så är det en helt annan känsla att få middagen serverad av någon annan. Det mest optimala hade varit om man helt på egen hand hade fått snickra ihop en meny, då hade jag nog ätit på restaurang varje dag tror jag. Jag har egentligen hela livet haft ett intresse för matlagning och det beror nog på att jag som liten var med min mamma i köket väldigt mycket. För mig handlar inte bara matlagning om att det ska smaka gott utan det finns där en estetisk aspekt man måste ta hänsyn till också, det är väldigt viktig att även ögonen tycker att det ser bra ut. Det blir också lite roligare att presentera något som också ser gott ut. Nu bryr jag mig inte så mycket när jag är hemma om det eftersom att det oftast bara är jag som äter ändå, men när jag har gäster på besök så brukar jag faktiskt anstränga mig lite extra. Jag hade nog kunnat prata om mat hela dagen med tanke på hur mycket min mage kurrar men det ska vi inte göra, utan jag tänkte faktiskt runda av här och önska er en trevlig helg!